Monday, 20 December 2010

bila semua kita rancang...

salam santiago and maria...

post kali ni tulis ikut hati dan perasaan.
sebab memang dah takda mood dah. hati tawar.
so.. bila kita sentiasa rasa kita kat atas...
walaupun stadi tahap gaban.. tak semestinya kita rasa kita ni secure sangat
ingat boleh berjaya sampai dapat segulung ijazah.
now benda ni kena tempias kat muka aku. and aku sangat berduka cita
Allah maha adil... kalau Dia cakap nak, ok teruskan.
kalau cakap tak, so you've to stop.
segala penat lelah sem 1, aku dok bagai nak ghak pikir stadi...
now aku terpelanting kat belakang balik.
aku kena terima kenyataan kejuruteraan bukan milik aku..
now aku dah padamkan semangat.. aku nyalakan yg baru...
aku tahu ade peluang untuk aku tunjuk kat keluarga aku dan rakan2 yang
aku boleh buat.
aku bukan nya berseronok sangat pun kat uitm. tapi.. aku taktahu laaa..
sedihhhnyaaaa!!!!

8 comments:

eyan2 said...

rina,,wake up!
jgn down okey :)
juz wait 4 the hikmah rina :)

arina ahmad said...

thanks kecik. still need guidance

Anonymous said...

arina. be urself ok.
aku suke singgah bace blog ko.
nice! hee!

arina ahmad said...

haha!!
jap, siapa ni?
nak tahu gak..hoho. nak bagi appreciation aja

syafiah said...

salam Arina,INGATLAH,Tuhan tidak pnh akan mnzalimi hamba2Nya,Dye juga tmpat kte mmnta prtologan,,insyaALLAH,,ko bley brjaya.brsangka baik dgn Nya..de hikmah sume yang trjadi dalm diri kte

arina ahmad said...

SYAFIAH... i had deal with it. i know. i would've been matured at the first place. thanks saysang kau

nurul said...

Yup.. ade hikmahnye. Xtaula cmne ko spend time kt sana kn. Next time, plz plz plz kamu jgn nakal, nnt ayah xmau belikn basikal (nyanyi lagu alif satar versi aqila a.k.a anak dak ijah).

Time management and plg penting skali, amek tau pasal overall course itu. Cmne pmarkahan, kelas2. u have to be independent and alwayz updated with all infos... itu kot aku rs ko and all bdk2 matriks lack.

Actually, there's a rumour la time aku blaja dlu, and bias sket antara bdk2 yg masuk U after spm, diploma and matriks ni. Diorg xpcaya yg dak2 matriks leh survive kt U. So u hv to prove it...

Whether u wanna take the challenge, its all up to you. Others will only support. You're the one who should be positive, strong and determine on what your future will be.

P/s: cm blog aku lak... pas ni nk buat blog motivasi lak la... ahahhaa

arina ahmad said...

haha.. angah ! lawak. but frankly.. aku pun penah dengar rumours tuh.

takpa lah. mungkin ade salah aku kat mana2..