Friday, 22 January 2010

unexpected BF

Ohhh.. sedapnya tidur. ok. Dah pukul sebelas pagi. Wake up babe! Yes. It's me again arina yg di mana apabila menjejakkan kaki di rumah. Beliau akan jadi seperti seekor kijang. Lari sana lari sini. Btw, aku baru baik dari TAK KESELESAAN PERUT IAITU MUNTAH2 EXTREME. Menyebabkan aku menelan nasi sebanyak satu sudu untuk kemampuan aku pada waktu itu. Disebabkan telahan ahli keluarga, aku tak mampu nak makan. In that case, perut aku dulu yg buncit mengempis... ahhh! Tidak lagi sekarang. Ia kembali sexayyyy seperti dulu. Yah...sihat! Alhamdulillah.


Rutin harian pagi ni. Bangun. Menggeliat sikit. Tengok hp, balas msg kawan2. And... ohhh.. breakfast. Mak masak nasik goreng. But aku minum susu dan roti saja. 3 keping roti aku biarkan tanpa apa2 isi didalamnya. Buat kerja seperti biasa.. tengah duduk2 ni, baru lepas makan. Yes! Ade call... from who? Yelah.. dia, gambar yg tertera dah lama tak call. Nak kata apa hek? Hilang macam chipsmore. Si dia.. si lelaki nih. Penjantan tangguh. Merapu sudah. Gambar tuh membuatkan aku malas nak jawab. Haikhh... adoiyaiii.. nama dia AJIN. Damn.. nak jawab? Tanak jawab? Nak jawab? Tanak jawab? Ok aku jawab.. lagu truetone yg berkumandang dah sonyap. Ahah!


Arina: Haiiii!!!! assalamualaikum awk!

Ajin: yep.. walaikumsalam u!

Arina: nih kenapa tetibe call. Kejap ada kejap tada (menunjukkan keramahan padahal hati panas)

Ajin: ohh.. yeke? Eheh.. saja nak call. Btw, saya ada kat depan rumah awk!

Arina: Ah????!!! (terpinga2 balik, dengan kain batik yg smalam means aku tak mandi lagiii)

Ajin: U?

Arina: ekh ekh... kejap.. apahal pulak ada depan rumah I?

Ajin: sebab I dah lama tak jumpa U lah. Thats why I ade depan rumah U sekarang!

Arina: ohh...ohh.. jap2.. u jangan masuk rumah I, I tak mandi lagi.

Ajin: k2.. I tunggu

damn! Apahal mamat tuh! Dah la gaduh besar ngan aku. Pastuh da lah touching2 tanak call la tanak msg la. Btw, tuh ada lah ex bf aku. Di mana.. dah 3 tahun bersama, masih nak bergaduh walaupun dah clash. Pelik tapi benar nyah. Erm.. aku ingat aku dah lupakan dia. But one day, aku penah text dia and cakap... get lost from my mind. Sebab time tuh, minda aku telah diperkosa dek kejahatan syaittooooonn durjana. Pastu, dia cakap sorry. Aku reply text dia, aku cakap.. bagi I sebab kenapa I kena maafkan U!

Then unfortunately dia tak reply sebab dah kering kontang idea. Sorry ajin I hate u so.


Nak tanak.. aku siap2 taruk perfume taruk bedak taruk apa2... keluar rumah.

Bagi mengelakkan rasa sangsi yg mendalam untuk rumah tetangga, I GREET HIM 1st.


Arina: hai U! Lama tak jumpa

Ajin: hai.. dah gemuk lah.

Arina: kau diam! (haikh.. gaduh lagi.. sebenarnya aku saja je cari gaduh supaya dia belah cepat dari rumah aku dan tak buat aku rsa macam aku ni bodoh sebab accept nak jumpa dia DEPAN RUMAH AKU!!)


Ajin: dah bersih? I baru balik dari TPM

arina: aikh? Buat apa kat sana?

Ajin: ada hal.. hantar something important.

Arina: u bukan tengah ILP ke?

Ajin: yeah... sedang.

Arina: abes asal beriya2 datang rumah orang tengah hari pulak tuh?

Ajin: sebab I nak jumpa U lah. Teringat kat U


damn for the 'how many times ayte'.. I was like.. terpinga2 di sebalik kekusutan. Aku nak conversation ni habis and dia pergi dari pandangan aku. Kenapa ngan aku? Aku rasa lepas ni dia mesti nak contact aku kembali. Pastu aku rasa kembalinya ajin dalam hidup aku, membuatkan kembalinya.. HAFSYAM dalam hidup aku. Ohhh.. my goodness. Apa lah aku ni. Takpa.. aku try busy kan diri aku as well. Nak balik matrik sebab tanak jumpa dia. Dia ada depan aku. Tetibe lagu Kris Allen Running terngiang2 kat otak belah kanan aku nih. YA ALLAH! Hape ntah nasib aku.


In the mean time nak tengok legion, mulut aku sangat celupar... aku pi ajak dia. Sebaik dia tepis dengan penuh macho. Bagus, kau tapayah ikut, buat semak otak aku je. Nanti aku pulak merana duduk ngan kau kat sebelah2.. pastu tataw nak cer apa.


P/s: actually U, please take care of urself, bcuz I need u to get out from my life. I have friends here... that always take care of me. Bukan macam U... U dah berubah. I hate U like I hate U. I love being single, so... aku boleh buat apa yg aku suka. Tanpa KAU CAKAP TAK BOLEH TU DAN TAK BOLEH NI. I want my life back. And I want to smile back. Tapiii uuu.. dont lie to me... because I lie to u that I... forget everything about U. NO. tak. Ingat nih... fresh. Kalau refresh pun, still ada. Walaupun dah reformat, still ada cebisan. Nak masuk dalam recycle bin pun sayang. Haikh.. I HAVE MY FAMILY. They're still there. w/o compromise.


Ajin: k lah u. panas ni. Nak balik dah.

Arina: bye!

Ajin: lagi?

Arina: nak apa lagi? Bye lah.. dah2 get lost

Ajin: owhh.. yes2. Bye IMY ILY.

Ohhh.. my GOD! ILY... still. Aku terperangkap lagi. Aku harap aku tak text dia sebab dia cakap ILY lepas dia pergi dari aku. ok. Da tanampak dia. So he's gone with the wind. The scar remains the same in the same old heart. And... we shall continue with our life because... I dont prefer to turn back and recylce everything that I've used.


P/s: Qee... kau dah jauh dari aku. i hv to Accept the fact then.

3 comments:

amormckenzie said...

hoi ! kau da cpl 3years dgn ajin tabitau aku ! ingat korg scandal ajehh . ciiisss ! haha :DD let the feelings go arina . single life is waaaaaaayyy much better . ho yeah !

Maya Dealove said...

aduii2...
1st time tau yg sis ada sjarah silam ngan somebody...

Fight Arina Fight! Aja2...

hehe... byk tol agknya org suka gado ngan kamoo...

arina ahmad said...

to amor
ahah.. hiskk.. mende dah lepas.. dia yg tanak lupekan aku. aku freak still lagik nih. btw, i will tell u when ada probs now. i dont hv anyone beside me anymore. sober. (T_T)

to maya:
ahah.. yes.. imtihan2..
lupe nak cer.. kita cer apa aja dulu. macam bnyak kepada penyesalan masa lampau. ahaha.

agak la.. nak cakap ape ekh.. manusia..itu ajalah yg daapat cakap